Вицепремиерът и министър на финансите  представя ръководствата на приходните агенции. Георги

...
Вицепремиерът и министър на финансите  представя ръководствата на приходните агенции. Георги
Коментари Харесай

Румен Спецов остава начело на НАП, Георги Димов поема Митници

Вицепремиерът и министър на финансите  представя управленията на приходните организации.

Георги Димов ще е началник на Агенция " Митници ", а Румен Спецов остава отпред на Национална агенция за приходите. 

До момента Димов беше заместник-изпълнителен шеф на НАП. 

" Събираемостта на бюджетните доходи е от основно значение за положителното ръководство на страната и за отбрана на нейните фискални ползи. Не се планува редуциране на чиновници от двете приходни организации. Няма да бъде намалявана числеността на приходните организации. Ще бъде употребен опитът на всички чиновници ", съобщи Петкова. 

Основните цели пред служебното държавно управление във финансовата политика ще са участието на България в еврозоната и пълновръстен Шенген. 

Петкова е проверила положението на фискалния запас на страната по информация на Българска народна банка. Към 8 април той е 6 689 000 лв..  " Беше по принцип маркирано, че фискалният запас е 9,9 милиарда лв.. Това са данни към 29-ти март. По отношение на фискалния запас, от тази сума, която показах, 4 милиарда са средствата на така наречен Сребърен фонд ", изясни тя. 

Към тези близо 6,7 милиарда се добавяли и вземанията, които са от фондовете на Европейски Съюз за сертифицирани разноски и задатъци. Оценката им е към 2 милиарда лв. и включват предстоящите приходи от втория транш по ПВУ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР